Lahmacun met vegan gehakt
Lahmacun met vegan gehakt

Lahmacun met vegan gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je Lahmacun. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Barley
Soy
Wheat
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Magic Mince from the Vegetarian Butcher

(Contains Barley, Soy)

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

50 g

Rainbow slaw mix

½

Tomato paste

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

½ sachet(s)

BBQ spice rub

40 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Banana pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories844 kcal
Energy (kJ)3533 kJ
Fat36.6 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate91.1 g
Sugar14.7 g
Dietary Fiber15 g
Protein31.5 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Stick Blender
Saucepan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de Turkse groene peper in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de Turkse groene peper, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg het vegan gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.
Salade mengen
2
  • Voeg het vegan gehaktmengsel en de overige rode ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten.
  • Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Mayonaise-knoflooksaus maken
3
  • Snijd de overige peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Lahmacun afmaken en serveren
4
  • Verdeel het platbrood over de borden en besmeer met het vegan gehaktmengel.
  • Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen.
  • Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus en rol de lahmacun dicht.
  • Serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.