Lahmacun met vegetarisch gehakt
Lahmacun met vegetarisch gehakt

Lahmacun met vegetarisch gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Vandaag bereid je een vegetarische variant op lahmacun. Dit gerecht zet je al binnen 20 minuten op tafel!

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Vegetarian mince

2 piece

Lebanese flatbread

50 g

Rainbow slaw mix

½

Tomato paste

½ piece

[Persian] cucumber

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

½ piece

Red bell pepper

½ sachet(s)

BBQ spice rub

40 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories778 kcal
Energy (kJ)3254 kJ
Fat36 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate92 g
Sugar18 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein16 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Stick Blender
Baking Sheet
Saucepan
Salad Bowl
Small Bowl
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen. Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de paprika, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg het vegetarische gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.

Salade mengen
2

Voeg het vegetarische gehaktmengsel en de overige rode ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten. Leg ondertussen de Libanese platbroden op een bakplaat en bak 2 minuten in de oven. Snijd de komkommer in plakjes en voeg ze toe aan een saladekom. Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Mayonaise-knoflooksaus maken
3

Snijd de overige peterselie fijn. Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Lahmacun afmaken en serveren
4

Leg voor elk platbrood een stuk aluminiumfolie neer. Leg de platbroden op de aluminiumfolie en besmeer met het vegetarische gehaktmengel. Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen. Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus, rol de Lahmacun dicht en serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.

Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.