Langzaam gegaarde aubergine
Langzaam gegaarde aubergine

Langzaam gegaarde aubergine

Met granaatappel, feta en pittenrijst

Verdeel de rijst over de kommen. Serveer met het spiegelei en garneer met de cashewnoten, de sesamzaadjes en het groene gedeelte van de bosui. Besprenkel met limoensap naar smaak.

Allergens:
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

teaspoon

Ras el hanout

unit

Aubergine

g

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

g

Surinaamse rijst

unit

Granaatappel

g

Feta

(Contains Milk)

leaves

Verse munt

(May be present Celery)

g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

tablespoon

Olijfolie

tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3636 kJ
Calories869 kcal
Fat49 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate84 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein20 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

garen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kleine kom de olijfolie met de ras el hanout en breng op smaak met peper en zout. Halveer de aubergines in de lengte, snijd het vruchtvlees kruislinks in en besprenkel met de ras-el-hanout-olie. Pak de helften afzonderlijk in met aluminiumfolie, leg ze op een bakplaat en bak de aubergines 35 – 40 minuten in de oven.

pitten
2

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pittenmix goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

rijst
3

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

granaat
4

Snijd ondertussen de granaatappel open en haal de granaatappelpitjes uit de schil (let op: dit kan spetteren, pas op je kleding). Verbrokkel de feta en snijd de verse munt in reepjes.

rijst
5

Meng de rijst met de geroosterde pitten en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en garneer met de munt. Leg de aubergine erbij en garneer deze met de feta en de granaatappelpitjes. Serveer met de yoghurt-tahinsaus.