Langzaam gegaarde kip in bier
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker van alle andere smaken, waardoor de saus en kip extra vol smaken. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 unit

Prei

½ unit

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

25 g

Spekblokjes

1 unit

Kippendij met bot

100 milliliters

Amstel ongefilterd

(Contains Gluten)

1 unit

Laurierblad

½ unit

Rode paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3372 kJ
Calories806 kcal
Fat38 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate61 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein43 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Slotted Spoon

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) en snijd in parten.

Bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de ui en prei toe en fruit 3 – 4 minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.

Kip bakken
3

Snijd de kippendijen twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige roomboter in dezelfde hapjespan en bak de kippendijen in 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur rondom bruin.

Stoven
4

Blus de kip af met het bier en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg het spekjes-uienmengsel, de aardappelen en het laurierblad toe. Dek af en laat 35 minuten op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika toevoegen
5

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd de rode paprika in dunne repen. Voeg de paprika de laatste 10 minuten toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en stoof zonder deksel mee. Roer regelmatig door zodat er niks aanbakt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden.