Langzaam gegaarde kip in bier
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Affligem Blond heeft een diepe smaak en een frisse afdronk die goed past bij de kip en paprika. Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Prei

½ unit

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

25 g

Spekblokjes

1 unit

Kippendijfilet

1 unit

Laurierblad

75 milliliters

Affligem Blond

(Contains Gluten)

½ unit

Rode paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ cube

Kippenbouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3456 kJ
Calories826 kcal
Fat39 g
Saturated Fat16.3 g
Carbohydrate61 g
Sugar10.6 g
Dietary Fiber9 g
Protein45 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Slotted Spoon

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) en snijd in parten.

Bakken
2

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de ui en prei toe en fruit 3 – 4 minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.

Kip bakken
3

Snijd de kippendijen twee keer diagonaal tot op het bot in en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige boter in dezelfde hapjespan en bak de kippendijen in 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur rondom bruin.

Stoven
4

Blus de kip af met Affligem Blond en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het spekjes-uienmengsel, de aardappelen en het laurierblad toe. Dek af en laat 35 minuten zachtjes koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Paprika toevoegen
5

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en bak de laatste 10 minuten zonder deksel mee. Roer regelmatig door zodat er niks aanbakt.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden