Affligem Blond heeft een diepe smaak en een frisse afdronk die goed past bij de kip en paprika. Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Prei
½ unit
Knoflookteen
250 g
Vastkokende aardappelen
25 g
Spekblokjes
1 unit
Kippendijfilet
1 unit
Laurierblad
75 milliliters
Affligem Blond
(Contains Gluten)
½ unit
Rode paprika
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¼ cube
Kippenbouillon
to taste
Peper en zout
Snipper de ui. Halveer de prei in de lengte en snijd de prei in dunne halve ringen. Pers of snijd de knoflook fijn. Schil de aardappelen (nicola) en snijd in parten.
Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Voeg de ui en prei toe en fruit 3 – 4 minuten. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1 minuut. Schep uit de pan met een schuimspaan en bewaar apart.
Snijd de kippendijen twee keer diagonaal tot op het bot in en bestrooi met peper en zout. Verhit de overige boter in dezelfde hapjespan en bak de kippendijen in 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur rondom bruin.
Blus de kip af met Affligem Blond en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het spekjes-uienmengsel, de aardappelen en het laurierblad toe. Dek af en laat 35 minuten zachtjes koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in dunne repen. Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en bak de laatste 10 minuten zonder deksel mee. Roer regelmatig door zodat er niks aanbakt.
Verdeel het gerecht over diepe borden