Langzaam gegaarde kip in bier
Langzaam gegaarde kip in bier

Langzaam gegaarde kip in bier

Met rode paprika, prei en aardappel

Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet. Ook fijn: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

100 g

Prei

½ unit

Knoflookteen

250 g

Vastkokende aardappelen

25 g

Spekblokjes

1 unit

Kippendijfilet

1 unit

Laurierblad

75 milliliters

Heineken Extra Vers

(Contains Gluten)

½ unit

Rode paprika

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3138 kJ
Calories750 kcal
Fat35 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate62 g
Sugar11.3 g
Dietary Fiber10 g
Protein37 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

snijden
1

Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de kippendij twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout.

kip
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Schep uit de pan en bewaar apart. Voeg de kippendij toe aan de pan en bak één zijde van de kippendij in 2 minuten goudbruin. Draai om.

roeren
3

Voeg de ui, de prei, de knoflook, de aardappelen en het laurierblad toe aan de hapjespan met de kip en bak nog 3 minuten. Blus af met Heineken Extra Vers en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.

koken
4

Dek de hapjespan af en laat 30 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in dunne repen.

paprika
5

Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en kook, onafgedekt, nog 5 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Roer vervolgens de spekjes door het gerecht.

serveren
6

Verdeel het gerecht over diepe borden.