Het bier in dit recept werkt als smaakversterker: de saus en kip smaken er extra hartig door. Doordat je de kip op het bot gaart, blijft hij bovendien veel sappiger dan een filet. Ook fijn: voor dit gerecht heb je maar één pan nodig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
100 g
Prei
½ unit
Knoflookteen
250 g
Vastkokende aardappelen
25 g
Spekblokjes
1 unit
Kippendijfilet
1 unit
Laurierblad
75 milliliters
Heineken Extra Vers
(Contains Gluten)
½ unit
Rode paprika
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¼ unit
Kippenbouillonblokje
to taste
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de prei in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de kippendij twee keer diagonaal in tot op het bot en bestrooi met peper en zout.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3 – 4 minuten knapperig. Schep uit de pan en bewaar apart. Voeg de kippendij toe aan de pan en bak één zijde van de kippendij in 2 minuten goudbruin. Draai om.
Voeg de ui, de prei, de knoflook, de aardappelen en het laurierblad toe aan de hapjespan met de kip en bak nog 3 minuten. Blus af met Heineken Extra Vers en voeg 25 ml water per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
Dek de hapjespan af en laat 30 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode paprika en snijd in dunne repen.
Voeg de paprika toe aan de hapjespan, verhoog het vuur naar middelhoog en kook, onafgedekt, nog 5 minuten. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen. Roer vervolgens de spekjes door het gerecht.
Verdeel het gerecht over diepe borden.