Dit is echt zo’n recept waar je bij het opdienen extra trots bent op jezelf; lasagne met zelfgemaakte roomsaus. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol. Opscheppen maar!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
½ unit
Prei
1 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
1 sprig
Verse oregano
2 leaves
Verse salie
¼ unit
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
⅓ unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel (zie tip). Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak en toe en roer door.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.