Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano
Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Lasagna Italiana met verse kruiden en grana padano

Goed gevuld met prei en courgette

Dit is echt zo’n recept waar je bij het opdienen extra trots bent op jezelf; lasagne met zelfgemaakte roomsaus. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol. Opscheppen maar!

Allergens:
Milk
Egg
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

½ unit

Prei

1 sprig

Verse tijm

(May be present Celery)

1 sprig

Verse oregano

2 leaves

Verse salie

¼ unit

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

⅓ unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories685 kcal
Energy (kJ)2866 kJ
Fat35 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate65 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Whisk
Casserole
Wok
Oven Dish

Cooking Steps

Snijd de courgette in dunne plakken.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakken en de prei in dunne ringen. Haal de blaadjes van de takjes verse kruiden en snijd of hak de verse kruiden fijn.

2

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot een glad mengsel (zie tip). Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Voeg de kookroom en de grana padano toe.
3

Voeg de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak en toe en roer door.

Leg een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus.
4

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en dan weer een laagje saus. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

5

Eindig de lasagne met een laagje saus en de overige grana padano.

Laat voor het serveren 3 minuten rusten.
6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas mooi bruin is. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.