Lasagne met champignon-roomsaus
Lasagne met champignon-roomsaus

Lasagne met champignon-roomsaus

Een romige saus met onzichtbare bloemkool en geurige tijm

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen dat tikkeltje anders maakt maar ook nog eens extra gezond. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt af met smaakvolle belegen kaas.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

150 g

Bloemkool

100 g

Champignons

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

⅓ unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Bloem

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories686 kcal
Energy (kJ)2870 kJ
Fat36 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate62 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Immersion blender
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Snijd de bloemkool.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de champignons in plakken.

2

Smelt de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Voeg de champignons toe.
3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje koud water tot pap. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de champignons, tijm en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Maak de lasagne.
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Bestrooi met de overige belegen kaas.
5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas.

6

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is. Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.