Lasagne met champignon-roomsaus met bloemkool en geurige tijm
Lasagne met champignon-roomsaus met bloemkool en geurige tijm

Lasagne met champignon-roomsaus met bloemkool en geurige tijm

In dit recept ga je bloemkool pureren tot een romige saus. Je maakt dus geen traditionele bechamelsaus, wat je lasagne niet alleen een beetje anders maakt, maar ook een stuk gezonder. Je gebruikt verse lasagnebladen en werkt het af met belegen kaas.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

150 g

Bloemkool

100 g

Kastanjechampignons

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

25 g

Geraspte belegen kaas

(Contains Milk)

2 unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Bloem

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3071 kJ
Calories734 kcal
Fat38 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate68 g
Sugar7.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de kastanjechampignons in plakken.

Saus bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Saus afmaken
3

Meng ondertussen in een kom de bloem met een scheutje water. Roer dit na het pureren door de bloemkoolsaus. Voeg de kastanjechampignons, rozemarijn en ⅓ deel van de belegen kaas toe aan de saus en breng, afgedekt, aan de kook. Laat nog 2 - 3 minuten zachtjes koken.

Lasagne bouwen
4

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

Garneren
5

Bedek de bovenste lasagnebladen met een laatste laagje saus en bestrooi met de overige belegen kaas. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin is.

Serveren
6

Laat voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.