Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

De pompoen in dit gerecht hebben we niet voorgesneden, zodat het zo lang mogelijk vers blijft. De verse lasagnebladen hebben als voordeel dat de lasagne minder lang in de oven moet dan bij gedroogde lasagnebladen. Houd je pompoen over? Roerbak het in olie, samen met tomaat en spinazie.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Flespompoen

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

200 g

Passata

2 unit

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

40 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains Egg, Milk)

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2694 kJ
Calories644 kcal
Fat27 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate70 g
Sugar23.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein25 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik.
1

Verwarm de oven op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de flespompoen. Snijd de pompoen in plakken van maximaal een ½ cm dik (zie tip).

2

Kook de pompoen, afgedekt, 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon voor de saus en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de zwarte balsamicoazijn toe en roer door. Voeg de tomaten-passata, suiker en het achtergehouden kookvocht van de pompoen toe. Bestrooi met peper en zout en laat 1 minuut koken.

Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.
5

Vet een ovenschaal in met de overige roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk goed aan. Verdeel een deel van de pompoen over de lasagnebladen en bestrooi met ¼ van de geitenkaas.

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.
6

Herhaal deze stappen tot bijna alle saus en pompoen gebruikt is. Eindig de lasagne met een laagje saus en strooi de walnoten en de overige geitenkaas erover.

Verdeel de lasagne over de borden.
7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven. Verdeel de lasagne over de borden.