Deze romige lasagne is een van onze vega-favorieten. Als een echte chef maak je zelf een roux van boter en bloem – de basis voor de lekkerste sauzen. Met grana padano, salie, oregano en verse tijm tover je deze roux om tot een heerlijke saus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Prei
½ unit
Courgette
5 g
Verse oregano, salie en tijm
50 milliliters
Kookroom
(Contains Milk)
15 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
2 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
¼ unit
Groentebouillonblokje
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 tablespoon
Bloem
½ teaspoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er ¼ bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en de salie en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.
Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of tot hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden en de prei toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg ten slotte de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen en bedek weer met een laagje saus. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.
Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte grana padano. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.
Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.