Lasagne met prei en courgette
Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette

Met verse kruiden en grana padano

Deze romige lasagne is een van onze vega-favorieten. Als een echte chef maak je zelf een roux van boter en bloem – de basis voor de lekkerste sauzen. Met grana padano, salie, oregano en verse tijm tover je deze roux om tot een heerlijke saus.

Allergens:
Milk
Egg
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

½ unit

Courgette

5 g

Verse oregano, salie en tijm

50 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

15 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

2 unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 tablespoon

Bloem

½ teaspoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3448 kJ
Calories824 kcal
Fat45 g
Saturated Fat25.4 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er ¼ bouillonblokje per persoon boven. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen en ris de blaadjes van de takjes tijm. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en de salie en snijd fijn.

Roux maken
2

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Wacht tot de saus zachtjes kookt en herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon.

Saus afmaken
3

Laat de saus vervolgens 3 – 4 minuten koken op middelmatig vuur, of tot hij iets is ingedikt. Voeg de verse kruiden en de prei toe en laat nog eens 3 – 4 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg ten slotte de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Lasagne maken
4

Snijd of schaaf ondertussen de courgette in flinterdunne plakken. Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel de plakken courgette over de lasagnebladen en bedek weer met een laagje saus. Herhaal tot bijna alle saus is gebruikt.

In de oven bakken
5

Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en bestrooi de lasagne met de geraspte grana padano. Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de oven, of totdat hij een mooi krokant korstje krijgt.

Serveren
6

Laat de lasagne voor het serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.