Lasagne met rundergehakt als extra
Lasagne met rundergehakt als extra

Lasagne met rundergehakt als extra

met courgette en spinazie

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

120 g

Rundergehakt

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

2.5 g

Verse oregano

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

100 milliliters

Kookroom

(Contains Milk)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

1.5

Verse lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3851 kJ
Calories921 kcal
Fat46 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate69 g
Sugar16 g
Dietary Fiber6 g
Protein55 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Parchment Paper
Wok or sautépan
Pan
Whisk
Oven Dish

Cooking Steps

Courgette snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal een 1/2 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven.

Bakken en voorbereiden
2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt, zonder olie, in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Breng ruim water aan de kook in een pan om de lasagnebladen in te blancheren.

Roux maken
3

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde pan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.

Saus afmaken
4

Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ deel van de Italiaanse kaas en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen bij zodat ze in jouw ovenschaal passen. Blancheer de lasagnebladen in de pan met deksel 1 minuut. Giet af en spoel af met koud water. Schenk een laagje saus in de ovenschaal.

Lasagne maken
5

Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen, bedek met een laagje gehakt en eindig met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je gebruikt niet veel saus per laag, omdat je met verse bladen werkt.

Bakken en serveren
6

Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de overige Italiaanse kaas. Bak de lasagne 25 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.