Heerlijke lasagne, een recept uit Italië. Het perfecte gerecht wat je al van tevoren kan maken. Je hoeft het alleen maar even op te warmen voordat je het opdient. De zelfgemaakte roomsaus geeft de lasagne nog wat extra liefde. De kruidenmix van tijm, oregano en salie maken het gerecht extra smaakvol.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Prei
½ unit
Courgette
1 sprig
Verse tijm
(May be present Celery)
1 sprig
Verse oregano
2 leaves
Verse salie
3 tablespoon
Kookroom
(Contains Milk)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
2 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
200 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 tablespoon
Bloem
½ teaspoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de courgette in dunne plakken. Haal de benodigde blaadjes van de takjes verse kruiden (tijm, oregano, salie) en snijd of hak fijn.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg ⅓ deel van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.
Voeg vervolgens de verse kruiden en prei toe aan de saus en laat 3 - 4 minuten koken. Voeg tenslotte de kookroom, ⅓ deel van de grana padano en peper en zout naar smaak toe en roer door.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek met een deel van de lasagnebladen. Leg een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek weer met een laagje saus. Herhaal dit totdat je nog een klein laagje saus overhebt.
Maak de lasagne af met een laagje saus en strooi daar de overige grana padano over.
Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas een mooi krokant laagje heeft gekregen. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de lasagne steviger wordt. Verdeel de lasagne over de borden.