Provolone is een van onze favoriete kazen. Deze Italiaanse kaas is gemaakt van koemelk en rijpt minimaal 30 dagen. Provolone is vol van smaak en smelt lekker snel. Iets anders: wortels zijn er in verschillende soorten en maten. Nieuwsgierig naar het verschil van peen tot peen? Lees verder op ons blog.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
⅓ unit
Peen
250 g
Passata
1.5 teaspoon
Gedroogde oregano
0.3 unit
Lasagnebladen
(Contains Gluten, Egg)
50 g
Provolonevlokken
(Contains Milk)
1 tablespoon
Olijfolie
50 milliliters
Groentebouillon
½ unit
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de kern van de venkel en snijd in kleine blokjes. Rasp of snijd de peen fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de peen toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatenpassata, bouillon en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus zachtjes kookt.
Vet een ovenschaal in met roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.
Eindig de lasagne met een laagje saus en de provolone.
Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.