Lasagne met winterpeen, venkel en provolone
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne

Provolone is een van onze favoriete kazen. Deze Italiaanse kaas is gemaakt van koemelk en rijpt minimaal 30 dagen. Provolone is vol van smaak en smelt lekker snel. Iets anders: wortels zijn er in verschillende soorten en maten. Nieuwsgierig naar het verschil van peen tot peen? Lees verder op ons blog.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

⅓ unit

Peen

250 g

Passata

1.5 teaspoon

Gedroogde oregano

0.3 unit

Lasagnebladen

(Contains Gluten, Egg)

50 g

Provolonevlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

50 milliliters

Groentebouillon

½ unit

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories632 kcal
Energy (kJ)2644 kJ
Fat10 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate66 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein25 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.

2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de kern van de venkel en snijd in kleine blokjes. Rasp of snijd de peen fijn.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de peen toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de tomatenpassata, bouillon en oregano toe en verhit nog 1 – 2 minuten of tot de saus zachtjes kookt.

5

Vet een ovenschaal in met roomboter. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen door ze goed aan te drukken. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is.

6

Eindig de lasagne met een laagje saus en de provolone.

7

Bak de lasagne 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.