Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade

.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time55 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

65 g

Mushrooms

5 g

Fresh basil

1 piece

Confit duck leg

½ can

Tinned cherry tomatoes

200 g

Passata

150 milliliters

Organic semi-skimmed milk

(Contains Milk)

100 g

Fresh lasagne sheets

25 g

Grated Italian cheese

40 g

Arugula

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1317 kcal
Energy (kJ)5510 kJ
Fat70 g
Saturated Fat33 g
Carbohydrate103 g
Sugar23 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein62 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Casserole with Lid
Whisk
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de basilicum in reepjes. Leg de eendenpoot in een ovenschaal en bak 15 - 20 minuten in de oven.

Tip: Zit er weinig vet aan de eendenpoot? Vet de ovenschaal dan in met een beetje olijfolie, of leg er een bakpapiertje in.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 3 - 4 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon, de cherrytomaten uit blik, de passata, 2 el water per persoon, peper en zout. Roer goed door en laat 10 - 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

Eendenpoot toevoegen
3

Haal de eendenpoot met 2 vorken uit elkaar. Voeg de eend, samen met het bakvet en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten pruttelen.

Bechamelsaus maken
4

Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak dit droog. Blus af met 1/3 van de melk en roer met een garde tot de melk is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk. Roer de saus glad en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het bakken van de bloem is klaar als het een beetje naar koekjes begint te ruiken.

Lasagne maken
5

Schenk een klein laagje tomatensaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schenk hier weer een laagje tomatensaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Strooi er een beetje Italiaanse kaas over. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de bechamelsaus. Strooi hier tot slot weer een beetje Italiaanse kaas over. Bak de lasagne 20 minuten in de oven.

Serveren
6

Meng vlak voor serveren de rucola met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Serveer de lasagne samen met de rucolasalade. Garneer met het overige basilicum.