Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 unit
Kipfilet met Mediterrane kruiden
40 g
Maïs in blik
¼ unit
Kleine rode ui
50 g
Mini-romatomaten
½ unit
Komkommer
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
4 milliliters
Olijfolie met citroen
1 teaspoon
Italiaanse kruiden
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.
Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip). Snijd de mini-romatomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1/3 zakje Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, mini-romatomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.