Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet
Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Lauwe krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Allergens:
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Kipfilet met Mediterrane kruiden

40 g

Maïs in blik

¼ unit

Kleine rode ui

50 g

Mini-romatomaten

½ unit

Komkommer

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

4 milliliters

Olijfolie met citroen

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2585 kJ
Calories618 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen.

Kipfilet bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn (zie Tip). Snijd de mini-romatomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1/3 zakje Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, mini-romatomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met olijfolie met citroen.