Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Green lentils
40 g
Bulgur
(Contains Tarwe May be present Soja)
½ piece
Red onion
10 g
Shaved almonds
½ piece
Avocado
1 piece
Tomato
1 piece
Little gem
¼ piece
Lemon
50 g
Feta
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.
Weetje: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocado.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.