Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocado en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Red onion

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ piece

Avocado

1 piece

Tomato

1 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

50 g

Feta

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3374 kJ
Fat46.9 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate63.9 g
Sugar16.5 g
Dietary Fiber18.6 g
Protein26.5 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe. Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.

Weetje: Wist je dat avocado naast gezonde vetten ook veel kalium en vitamine E bevat? Kalium is onder andere belangrijk voor een gezonde bloeddruk en vitamine E voor een sterke weerstand.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocado.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.