Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Speciaal Ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

35 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Kumato tomato

1 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

40 g

Feta

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2884 kJ
Calories689 kcal
Fat35.9 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate59.6 g
Sugar12.1 g
Dietary Fiber19.6 g
Protein24.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. 

Ui bakken
3

Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan van het amandelschaafsel en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de avocadodip en de overige feta erover. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.