Speciaal Ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
30 g
Green lentils
35 g
Bulgur
(Contains Wheat May be present Soy)
½ piece
Onion
10 g
Shaved almonds
(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
1 piece
Kumato tomato
1 piece
Little gem
¼ piece
Lemon
40 g
Feta
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
40 g
Avocado dip
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Sugar
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.
Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan van het amandelschaafsel en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.
Voeg de bulgur, de linzen en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de avocadodip en de overige feta erover. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.