Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en feta

met little gem, paprika en amandelschaafsel

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

50 g

Feta

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

40 g

Avocado dip

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2870 kJ
Calories686 kcal
Fat35.6 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate61.7 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber18.3 g
Protein24.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker toe.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
4

Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de paprika toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de feta.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocadodip en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige feta, citroenpartjes en de avocadodip.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.