Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas
Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas

Lauwwarme bulgur-linzensalade met avocadodip en witte kaas

met little gem, tomaat en amandelschaafsel

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Green lentils

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

1 piece

Tomato

1 piece

Little gem

¼ piece

Lemon

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

40 g

Avocado dip

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories687 kcal
Energy (kJ)2874 kJ
Fat35 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate63 g
Sugar14.3 g
Dietary Fiber17 g
Protein25.8 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Linzen en bulgur koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel en breng aan de kook. Weeg per persoon: 30 g linzen en 45 g bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 25 - 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Ui bakken
2

Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen. Verhit een koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 - 3 minuten de Midden-Oosterse kruiden toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 el suiker.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een andere koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verbrokkel de witte kaas.

Op smaak brengen
5

Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocadodip en de helft van de witte kaas toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige witte kaas, citroenpartjes en de avocadodip.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.