Lauwwarme Luikse salade
Lauwwarme Luikse salade

Lauwwarme Luikse salade

Met spekjes, sperziebonen en aardappelen

Het saladeseizoen is misschien voorbij, maar deze stevige, lauwwarme salade is ook heerlijk in de koudere maanden. In het traditionele recept zit eigenlijk geen sla, maar wij hebben daar wel voor gekozen: dat maakt het gerecht als geheel wat lichter.

Allergens:
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Sperziebonen

200 g

Drieling aardappelen

1 unit

Sjalot

1 unit

Ei

(Contains Egg)

60 g

Spekblokjes

4 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2732 kJ
Calories653 kcal
Fat38 g
Saturated Fat12.2 g
Carbohydrate48 g
Sugar4.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein23 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de aardappelen 8 – 10 minuten. Snipper ondertussen de sjalot fijn. • Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de boontjes en het ei. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, en snijd de sperziebonen in 3 gelijke delen.

Koken en bakken
2

• Kook de sperziebonen samen met 1 ei per persoon, afgedekt, 5 – 7 minuten beetgaar. • Haal het ei er na 5 minuten uit en spoel samen met de sperziebonen af onder koud water. Snijd het ei in partjes. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de helft van de spekjes samen met de helft van de sjalot 5 minuten.

Afblussen en bakken
3

• Haal de koekenpan met de spekjes van het vuur, blus de spekjes af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd toe voor de dressing. • Verhit een andere grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de overige spekjes samen met de overige sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de boontjes en de aardappelen toe en roerbak 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. • Meng de dressing door de aardappelen en sperziebonen. • Verdeel de mesclun over de borden en schep de aardappelen en sperziebonen eroverheen. • Garneer met de partjes ei en de bladpeterselie.