Het saladeseizoen is misschien voorbij, maar deze stevige, lauwwarme salade is ook heerlijk in de koudere maanden. In het traditionele recept zit eigenlijk geen sla, maar wij hebben daar wel voor gekozen: dat maakt het gerecht als geheel wat lichter.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Sperziebonen
200 g
Drieling aardappelen
1 unit
Sjalot
1 unit
Ei
(Contains Egg)
60 g
Spekblokjes
4 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
30 g
Mesclun
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Mosterd
1 tablespoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de aardappelen 8 – 10 minuten. Snipper ondertussen de sjalot fijn. • Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de boontjes en het ei. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, en snijd de sperziebonen in 3 gelijke delen.
• Kook de sperziebonen samen met 1 ei per persoon, afgedekt, 5 – 7 minuten beetgaar. • Haal het ei er na 5 minuten uit en spoel samen met de sperziebonen af onder koud water. Snijd het ei in partjes. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de helft van de spekjes samen met de helft van de sjalot 5 minuten.
• Haal de koekenpan met de spekjes van het vuur, blus de spekjes af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd toe voor de dressing. • Verhit een andere grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de overige spekjes samen met de overige sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de boontjes en de aardappelen toe en roerbak 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. • Meng de dressing door de aardappelen en sperziebonen. • Verdeel de mesclun over de borden en schep de aardappelen en sperziebonen eroverheen. • Garneer met de partjes ei en de bladpeterselie.