Teriyaki tofu noedelsalade
Teriyaki tofu noedelsalade

Teriyaki tofu noedelsalade

met pinda's, limoen en knapperige groenten

Koriander heeft 2 verschillende delen die kunnen worden gebruikt: de bladeren, die een frisse en citrusachtige smaak hebben, en de zaden, die een warme en kruidige smaak hebben.

Allergens:
Soy
Wheat
Peanuts
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

50 g

Teriyaki sauce

(Contains Soy, Wheat)

10 g

Salted peanuts

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains Celery, Soy, Wheat)

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Carrot

100 g

Sweetheart cabbage & broccoli

(May be present Celery)

50 g

Wholewheat noodles

(Contains Wheat)

½ piece

Lime

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2576 kJ
Calories616 kcal
Fat24.4 g
Saturated Fat3.3 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar29.6 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein23.6 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Peeler or Cheese Slicer
Tea Towel
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de tofublokjes en spitskool-broccolimix toe aan de koekenpan en bak 6 - 8 minuten.
  • Snijd de limoen in 4 partjes. 
Koken
2
  • Leg de noedels in een schone theedoek, vouw deze dicht en sla met een pan de noedels tot grove stukken. Voeg toe aan de pan met kokend water. Kook in 4 - 5 minuten gaar. Spoel af met koud water. 
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de wortel en komkommer.
  • Hak de koriander grof.
Mengen
3
  • Meng in een grote kom de noedels met 1/2 el zonnebloemolie per persoon.
  • Voeg de teriyakisaus, komkommer, wortel, gebakken tofu en groenten en de helft van de koriander toe.
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedelsalade over de borden.
  • Garneer met de pinda's en overige koriander.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.