Heb je nog wat pastasalade over? Dit gerecht is ook zeer geschikt als voedzame lunch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Trottole tricolore
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
½ can
Tuna packed in olive oil
(Contains Fish)
½ piece
Courgette
½ can
Tinned cherry tomatoes
20 g
Arugula & lamb's lettuce
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Spoel daarna af met koud water en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de courgette in halve maantjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 4 - 6 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden, de cherrytomaten en 1 tl suiker per persoon toe en verhit 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn uitlekken. Meng in een kleine kom de tonijn met 1 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pasta en 1/2 el olijfolie per persoon toe aan een grote saladekom en meng door elkaar. Voeg de tomatensaus toe en meng goed door de pasta. Laat het geheel afkoelen tot lauwwarm.
Tip: Houd je erg van de smaak van tonijn? Bewaar dan wat van de olie en gebruik de tonijnolie in plaats van de olijfolie om door de pasta te mengen.
Meng de slamix en 3/4 van de tonijn door de pasta met saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pastasalade over de borden. Schep de overige tonijn eroverheen en serveer.