Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing
Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

Lauwwarme salade met garnalen, geitenkaas en kerriedressing

met orzo, avocado, cherrytomaten en appel

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Crustaceans
Wheat
Milk
Egg
Celery
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

125 g

Red cherry tomatoes

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

½ piece

Apple

½ piece

Avocado

25 g

Hollandaise sauce

(Contains Milk, Egg)

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

¼ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

10 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories945 kcal
Energy (kJ)3953 kJ
Fat50.5 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate79.2 g
Sugar20.8 g
Dietary Fiber10.9 g
Protein38.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok
Salad Bowl

Cooking Steps

Orzo koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bereiden
2
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes.
  • Hak de verse peterselie en bieslook fijn.
Kerriedressing maken
3
  • Pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kom.
  • Voeg de hollandaisesaus en per persoon: 1 tl honing en 1 tl kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur en bak de zonnebloempitten in 1 - 2 minuten knapperig. Haal uit de pan en houd apart tot serveren.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en roerbak de garnalen 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de avocado, appel, cherrytomaten, orzo en de helft van de verse kruiden.
  • Voeg 1 el kerriedressing per persoon toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de salade op een bord en leg de garnalen erbovenop. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.
  • Serveer met de overige kerriedressing naar smaak.