Deze frisse salade bestaat uit heerlijke ingrediënten! Zo gebruik je smaakvolle Hollandse geitenkaas, een zoet Hollands appeltje, frisse munt en komkommer. De volkoren couscous zorgt voor een goede dosis vezels! Weetje: pompoenpitten zitten boordevol zink en eiwitten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
¼ unit
Komkommer
½ unit
Appel
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
50 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains Egg, Milk)
40 g
Veldsla
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
175 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat afgedekt wellen.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (jonagold) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd fijn.
Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, geitenkaas en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen.
Maak de korrels van de couscous met een vork los en voeg de couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten toe aan de saladekom. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.