Een stamppot hoeft niet persé iets van de winter te zijn! In deze lentestamppot vind je frisse smaken en de gekarameliseerde sjalot zorgt voor een zoet accent. De feta importeren we rechtstreeks uit Griekenland bij de familie Hrysafi. De feta wordt speciaal voor HelloFresh geportioneerd en verpakt in Griekenland.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
½ unit
Sjalot
20 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
50 g
Feta
(Contains Milk)
175 g
Rode biet
40 g
Veldsla
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Melk
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de sjalot. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Snijd de rode bieten in kwarten. Bewaar de rode bieten apart en kook deze de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, zonder olie. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 4 - 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met peper en zout.
Stamp ondertussen de aardappelen en rode bieten tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de feta door de stamppot en breng goed op smaak met peper en zout. Scheur de veldsla klein en voeg toe.
Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.