Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas
Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas

Libanees platbrood met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Allergens:
Milk
Wheat
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

1 piece

Tomato

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

60 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

20 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)5199 kJ
Calories1243 kcal
Fat66.7 g
Saturated Fat32.2 g
Carbohydrate91.4 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein61.2 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Snijd de tomaat in plakken.
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de wortel en ui 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Platbrood bereiden
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Besmeer het platbrood met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahin is gemaakt van sesamzaad en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het platbrood met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de sla over het platbrood. 
  • Rol het platbrood op.