Libanees platbrood met rundergehakt en labne
Libanees platbrood met rundergehakt en labne

Libanees platbrood met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

1 piece

Tomato

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

20 g

Mesclun

20 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Water for the sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4992 kJ
Calories1193 kcal
Fat62.4 g
Saturated Fat31.7 g
Carbohydrate91.8 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein59.4 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Wok or sautépan
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Halveer de tomaat en snijd in plakken. 
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Saus maken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en verwarm het platbrood 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer het platbrood in met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahinsaus is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het flatbread met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de slamix over het flatbread. 
  • Rol het flatbread op.