Pizza van Libanees platbrood met vegetarisch gehakt
Pizza van Libanees platbrood met vegetarisch gehakt

Pizza van Libanees platbrood met vegetarisch gehakt

met aubergine, witte kaas, tahinsaus en tomatensalsa

Traditioneel wordt Libanees platbrood gebakken in een bolle pan, een 'saj'. Maar ze kunnen ook in de oven of in een koekenpan worden gebakken.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Soy
Barley
Milk
Egg
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Eggplant

100 g

Passata

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

80 g

Vegan mince

(Contains Soy, Barley)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3356 kJ
Calories802 kcal
Fat29.5 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate93.7 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber9.2 g
Protein35.8 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Aubergine bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. Voeg de aubergineblokjes toe, meng goed en bak 6 - 8 minuten verder.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Vegan gehakt bakken
3

Verlaag vervolgens het vuur, voeg het vegan gehakt toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de passata en Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout. 

Platbroden beleggen
4

Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel het vegan gehakt-auberginemengsel over de platbroden en bak 4 - 6 minuten in de oven. 

Tomatensalsa maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Verwijder de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de tomaat met de verse munt en bladpeterselie. Verkruimel de witte kaas boven de kom en meng goed. Breng de salsa op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza's over de borden. Verdeel de tomatensalsa over de platbroodpizza's en garneer met de tahinsaus.