Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado
Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado

Libanese wraps met kipfilet, gemengde bonen en avocado

Je maakt zelf een simpele guacamole

Voor de wraps gebruik je volkoren Libanees platbrood en eenbonenmix van kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen en maïs. HAK selecteert hiervoor alleen de lekkerste bonen van de hoogste kwaliteit. De wraps met bonen en kaas krijgen een extra lekkere smaak door de zelfgemaakte guacamole.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

100 g

Kipfilet

½ teaspoon

Tomatenpuree

¾ teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ unit

Gemengde bonen

¼ unit

Avocado

37.5 g

Gemengde sla

2 unit

Volkoren platbrood

(Contains Gluten)

25 g

Belegen kaasplakken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories758 kcal
Energy (kJ)3171 kJ
Fat34 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate61 g
Sugar0 g
Dietary Fiber22 g
Protein52 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

Snijd de kipfilet in dunne repen
1

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kipfilet in dunne repen.

Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder bij de kip
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en de helft van de knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de gemengde bonen, inclusief het vocht toe en bestrooi naar wens met peper en zout. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken.

3

Lepel ondertussen de avocado uit de schil en pureer de avocado in een kom met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.

Mix de slamelange
4

Meng in een saladekom de slamelange met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

Rol het platbrood tot een wrap
5

Verdeel het platbrood over de borden. Smeer het platbrood in met de avocado. Verdeel de kipfilet met bonen en de salade erover, garneer met de belegen kaas en rol het platbrood op tot een wrap.

Tip! Heb je nog platbrood over? Maak dan een borrelhapje door het brood kort te verwarmen in de oven, in stukken te breken en te serveren met een dip zoals guacamole, hummus, pesto of tapanade. Ook lekker: beleg het brood met jouw favoriete hartige beleg. Garneer met rauwkost en rol het platbrood op. Ideaal als lunch voor de volgende dag.