Voor de wraps gebruik je volkoren Libanees platbrood en eenbonenmix van kikkererwten, bruine bonen, kidneybonen en maïs. HAK selecteert hiervoor alleen de lekkerste bonen van de hoogste kwaliteit. De wraps met bonen en kaas krijgen een extra lekkere smaak door de zelfgemaakte guacamole.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
100 g
Kipfilet
½ teaspoon
Tomatenpuree
¾ teaspoon
Gemalen komijnzaad
½ unit
Gemengde bonen
¼ unit
Avocado
37.5 g
Gemengde sla
2 unit
Volkoren platbrood
(Contains Gluten)
25 g
Belegen kaasplakken
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kipfilet in dunne repen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode peper en de helft van de knoflook 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe en roerbak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak al roerende 30 seconden. Voeg de gemengde bonen, inclusief het vocht toe en bestrooi naar wens met peper en zout. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken.
Lepel ondertussen de avocado uit de schil en pureer de avocado in een kom met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Bewaar apart.
Meng in een saladekom de slamelange met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het platbrood over de borden. Smeer het platbrood in met de avocado. Verdeel de kipfilet met bonen en de salade erover, garneer met de belegen kaas en rol het platbrood op tot een wrap.
Tip! Heb je nog platbrood over? Maak dan een borrelhapje door het brood kort te verwarmen in de oven, in stukken te breken en te serveren met een dip zoals guacamole, hummus, pesto of tapanade. Ook lekker: beleg het brood met jouw favoriete hartige beleg. Garneer met rauwkost en rol het platbrood op. Ideaal als lunch voor de volgende dag.