Lichte waterzooi van kabeljauw
Lichte waterzooi van kabeljauw

Lichte waterzooi van kabeljauw

met wortel, prei en koolrabi

Waterzooi is een typisch Belgisch gerecht. Het oorspronkelijk middeleeuws recept bevatte zoetwatervis uit de Gentse rivieren, grachten en kanalen.

Allergens:
Gluten
Sesame
Soy
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Laurierblad

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

125 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Prei

50 g

Koolrabi

75 g

Wortel

½ unit

Volkoren puntje

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

2.5 g

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

100 g

Kabeljauwfilet

(Contains Fish)

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

300 milliliters

Visbouillon

½ tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2121 kJ
Calories507 kcal
Fat18 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate50 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12 g
Protein30 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de visbouillon en voeg het laurierblad toe aan de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in grove stukken. Snijd de prei in ringen. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes van maximaal 1 cm groot. Snijd de wortel in dunne halve plakken.

Waterzooi maken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote pan of soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel, koolrabi en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat 15 - 20 minuten afgedekt koken, of tot de aardappel gaar is.

Brood bakken
3

Bak het volkoren broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Snijden
4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.

Kabeljauw pocheren
5

Verlaag, wanneer de aardappel gaar is, het vuur van de waterzooi zodat hij niet meer kookt. Meng de zure room en de helft van de krulpeterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout. Leg de stukjes kabeljauw in de waterzooi en pocheer, afgedekt 3 - 5 minuten op laag vuur.

Serveer
6

Verdeel de waterzooi over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het volkoren broodje.