Lichte waterzooi van koolvis
Lichte waterzooi van koolvis

Lichte waterzooi van koolvis

met wortel, prei en aardappelen

Een Gentse klassieker vandaag! Wist je dat waterzooi oorspronkelijk met zoetwatervis uit de Gentse rivieren, grachten en kanalen werd bereid?

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Bay leaf

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

200 g

Potatoes

½ piece

Leek

1 piece

Carrot

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

1 piece

Pollock

(Contains Fish)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium fish stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2344 kJ
Calories560 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat14.3 g
Carbohydrate55.4 g
Sugar12 g
Dietary Fiber19.8 g
Protein28.5 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan or large pan with lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon en voeg het laurierblad toe.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snijd de prei in ringen en was grondig. 
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Waterzooi bereiden
2
  • Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg daarna de prei, wortel en aardappelen toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus af met de wittewijnazijn en de bouillon met laurierblad. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten koken, of tot de aardappelen gaar zijn.
Snijden
3
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  • Snijd de vis in blokjes van 2 cm en breng op smaak met peper en zout.
  • Verlaag het vuur van de waterzooi wanneer de aardappelen gaar zijn zodat het niet meer kookt.
Serveren
4
  • Meng de kookroom en de helft van de peterselie door de waterzooi. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de visstukjes in de waterzooi en pocheer, afgedekt, 3 - 5 minuten op laag vuur.
  • Verdeel de waterzooi over kommen of diepe borden.
  • Garneer met de overige peterselie.