Limousinburger met Mexicaanse twist
Limousinburger met Mexicaanse twist

Limousinburger met Mexicaanse twist

met tomatensalsa, zelfgemaakte guacamole en nacho's met cheddar en jalapeño's

Limousinrunderen zijn niet zomaar runderen. Ze grazen in polderweides in het Belgische Schore en krijgen natuurlijke voeding zoals voedzame spelt en eiwitrijke luzerne - en dat proef je!

Allergens:
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Tomato

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh coriander

½ piece

Avocado

3 piece

Garlic

25 g

Organic sour cream

140 g

Corn

½ piece

Romano pepper

50 g

Spicy tortilla chips

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye, Spelt May be present Sesame, Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)

15 g

Sliced ​​jalapeños

25 g

Grated cheddar

1 piece

Limousin burger

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1115 kcal
Energy (kJ)4664 kJ
Fat63 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate82 g
Sugar16 g
Dietary Fiber17.9 g
Protein46 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Salsa maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes, koriander en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat de steeltjes van de koriander het meeste smaak hebben? Snijd ze extra fijn en voeg toe aan de salsa.

Guacamole maken
2

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Prak met een vork het vruchtvlees van de avocado fijn in een kom. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en de helft van de zure room bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
3

Giet de mais af. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.

Nachoschotel maken
4

Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de mais, de overige rode ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's over de chips. Garneer met de helft van de cheddar. Bak nog 4 minuten in de oven.

Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.

Limousinburger bakken
5

Wrijf de limousinburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige cheddar over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.

Serveren
6

Snijd de bierbostelbroodjes open en leg op ieder broodje een limousinburger. Beleg het broodje met een deel van de guacamole, tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, overige tomatensalsa en guacamole bij de burger.