Linguine met boerenworst
Linguine met boerenworst

Linguine met boerenworst

met puntpaprika, harissa en basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ piece

Romano pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Tomato

2.5 g

Fresh basil

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 piece

Farmer's sausage

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Passata

¼ sachet(s)

Dried oregano

10 g

Harissa

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Red wine vinegar

¼ teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3312 kJ
Calories791 kcal
Fat34.7 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate81.2 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber7.5 g
Protein35.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Spatula

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de puntpaprika in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Puntpaprika bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 2 minuten. 

Saus maken
4

Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomatenblokjes, de gedroogde oregano, de rodewijnazijn, de suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de Parmigiano Reggiano.