Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Romano pepper
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh basil
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 piece
Farmer's sausage
(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
100 g
Passata
¼ sachet(s)
Dried oregano
10 g
Harissa
¼ teaspoon
Red wine vinegar
¼ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de puntpaprika in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 2 minuten.
Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten. Verlaag het vuur en voeg de passata, tomatenblokjes, de gedroogde oregano, de rodewijnazijn, de suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano.
Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de Parmigiano Reggiano.