Linguine met champignonroomsaus en spekjes
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Tags:
Easy
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 piece

Red onion

65 g

Mushrooms

80 g

Portobello mushroom

90 g

Linguine

30 g

Bacon lardons

2.5 g

Fresh curly parsley

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

15 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories748 kcal
Energy (kJ)3131 kJ
Fat39 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate69 g
Sugar7 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de kleine rode ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht.

Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Spekjes bakken
2

Verhit een grote hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de rode ui en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbakken
4

Voeg de linguine, de spekblokjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur en voeg per persoon 2 el kookvocht toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, zodat de saus indikt.

Afwerken
5

Verwijder de hapjespan van het vuur. Voeg de olijfolie met citroen, de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en per persoon 1/2 el roomboter toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.