Linguine with Creamy Mushroom Sauce & Bacon
Linguine with Creamy Mushroom Sauce & Bacon

Linguine with Creamy Mushroom Sauce & Bacon

with pecorino & parsley

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

150 g

Mushrooms

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Bacon lardons

2.5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3007 kJ
Calories719 kcal
Fat34.9 g
Saturated Fat17.6 g
Carbohydrate72.4 g
Sugar8.5 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein27.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.

Spekjes bakken
2

Verhit een grote hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbakken
4

Voeg de linguine, de spekreepjes en de kookroom toe aan de hapjespan met champignons. Verhoog het vuur en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, tot de saus is ingedikt.

Afwerken
5

Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.