Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
150 g
Mushrooms
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
25 g
Bacon lardons
2.5 g
Fresh curly parsley
(May be present Celery)
50 g
Cooking cream
(Contains Milk)
20 g
Grated Pecorino DOP
(Contains Milk)
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Verhit een grote hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons 3 - 4 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de linguine, de spekreepjes en de kookroom toe aan de hapjespan met champignons. Verhoog het vuur en voeg 2 el kookvocht per persoon toe. Kook het geheel 3 - 4 minuten, tot de saus is ingedikt.
Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en pecorino.