Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter
Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Linguine met cherrytomaten en ansjovisboter

Met gezouten amandelen, verse bladpeterselie en dragon

Met deze pasta haal je Italië in huis. Net als veel Italiaanse pastaklassiekers is dit een simpel gerecht bomvol smaak, onder andere door de ansjovis. Doordat de visjes in zout en olijfolie worden geconserveerd worden ze nog rijker van smaak, een klein visje met grootse smaak dus.

Allergens:
Fish
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ can

Ansjovis

(Contains Fish)

1 unit

Knoflookteen

300 g

Rode cherrytomaten

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

3 bunch

Verse dragon

(May be present Celery)

30 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3314 kJ
Calories792 kcal
Fat39 g
Saturated Fat13.9 g
Carbohydrate83 g
Sugar7 g
Dietary Fiber12 g
Protein23 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten.

Linguine koken
2

Voeg de linguine en flink wat zout toe aan de pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, in 12 – 13 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Saus maken
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ansjovis 5 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de cherrytomaten en de suiker toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 3 minuten. Zet het vuur weer middelmatig en bak nog 7 – 9 minuten, of totdat ze zacht zijn. Schep zo nu en dan om.

Kruiden snijden
4

Hak ondertussen de verse bladpeterselie, de verse dragon en de hele gezouten amandelen grof.

Pasta mengen
5

Voeg de linguine, de helft van de bladpeterselie en de helft van de dragon toe aan de hapjespan met tomatensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gezouten amandelen, de overige bladpeterselie en dragon.