Met deze pasta haal je Italië in huis. Net als veel Italiaanse pastaklassiekers is dit een simpel gerecht bomvol smaak, onder andere door de ansjovis. Doordat de visjes in zout en olijfolie worden geconserveerd worden ze nog rijker van smaak, een klein visje met grootse smaak dus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ can
Ansjovis
(Contains Fish)
1 unit
Knoflookteen
300 g
Rode cherrytomaten
90 g
Linguine
(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)
3 bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
3 bunch
Verse dragon
(May be present Celery)
30 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Laat de ansjovis uitlekken en snijd de ansjovis fijn. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten.
Voeg de linguine en flink wat zout toe aan de pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, in 12 – 13 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en ansjovis 5 minuten op middelmatig vuur. Zet het vuur hoog, voeg de cherrytomaten en de suiker toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 3 minuten. Zet het vuur weer middelmatig en bak nog 7 – 9 minuten, of totdat ze zacht zijn. Schep zo nu en dan om.
Hak ondertussen de verse bladpeterselie, de verse dragon en de hele gezouten amandelen grof.
Voeg de linguine, de helft van de bladpeterselie en de helft van de dragon toe aan de hapjespan met tomatensaus en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de gezouten amandelen, de overige bladpeterselie en dragon.