Linguine met gebakken kastanjechampignons
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, zongedroogde tomaten en rucola

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh sage

(May be present Celery)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

125 g

Chestnut mushrooms

5 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

30 g

Sundried tomatoes

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3347 kJ
Calories800 kcal
Fat45.8 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar10.4 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein19.2 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Sautépan or large frying pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de salieblaadjes in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta in 12 - 14 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de kastanjechampignons in plakken.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een hapjespan of grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de knoflook en kastanjechampignons toe en bak 6 minuten. 
  • Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pasta mengen
3
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Voeg de pasta, mascarpone en 30 ml kookvocht per persoon toe aan de steelpan met salieboter en meng goed door.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de kastanjechampignons op de pasta.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en de zonnebloempitten.