Linguine met gebakken kastanjechampignons
Linguine met gebakken kastanjechampignons

Linguine met gebakken kastanjechampignons

met salieboter, zongedroogde tomaten en rucola

Je geeft de pasta een romige smaak met zelfgemaakte salieboter. Deze maak je door roomboter te smelten en verse salie, peper en zout toe te voegen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

5 g

Fresh sage

(May be present Celery)

125 g

Chestnut mushrooms

5 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

20 g

Arugula

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

30 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3349 kJ
Calories800 kcal
Fat45.8 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate74.1 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein20.1 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Frying Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de salieblaadjes in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta in 12 - 14 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de champignons in plakken.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg de champignons en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de pasta in de steelpan met de salieboter, de mascarpone en 30 ml kookvocht per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de gebakken champignons op de linguine.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en de zonnebloempitten.