Linguine met geroosterde groenten en feta
Linguine met geroosterde groenten en feta

Linguine met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes

De bereiding van deze snelle pasta is heel simpel, maar de smaken zijn dat zeker niet. De hartige kappertjes, olijven en feta vormen een smakelijk contrast met de zoete cherrytomaatjes. Samen met de verschillende groene kruiden vormt dit gerecht een complex geheel van smaken.

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

½ unit

Knoflookteen

30 g

Olijf-kappertjesmix

40 g

Feta

(Contains Milk)

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

4 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3498 kJ
Calories836 kcal
Fat46 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate79 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein23 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

Roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de courgette in plakken van een halve cm. Verdeel de courgette samen met de rode cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de cherrytomaten open beginnen te barsten.

Pasta koken
2

Kook ondertussen de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de olijven en snijd de kappertjes fijn. Verkruimel de feta. Snijd de blaadjes munt en basilicum in dunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.

Smaakmakers mengen
4

Meng de knoflook, olijven, kappertjes en extra vierge olijfolie in een kleine kom.

Op smaak brengen
5

Voeg het olijvenmengsel toe aan de linguine en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden en garneer met de feta, de munt, de basilicum en de peterselie. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Serveer met de gepofte cherrytomaten en courgette.