Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Shrimp

100 g

Passata

90 g

Linguine

½ piece

Garlic

15 g

Grated mature cheese

½ piece

Fennel

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories612 kcal
Energy (kJ)2559 kJ
Fat17.9 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate80.7 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein28.6 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak de garnalen en 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de geraspte kaas erover.
  • Leg de garnalen erop en garneer met de peterselie.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.