Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met puntpaprika en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
High Protein
Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Passata

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

½ piece

Fennel

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh basil

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2228 kJ
Calories532 kcal
Fat8 g
Saturated Fat4.6 g
Carbohydrate82.3 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein27.8 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de ui en puntpaprika in halve ringen. Snijd het basilicum fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de garnalen toe en bak 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
3
  • Verhit dezelfde hapjespan opnieuw op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel, ui en puntpaprika toe en bak in 5 - 7 minuten gaar.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.

 

Serveren
4
  • Voeg de garnalen en de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Rasp de schil van 1/4 citroen per persoon over de borden en garneer met het verse basilicum.
  • Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.