Linguine met pesto en witte kaas
Linguine met pesto en witte kaas

Linguine met pesto en witte kaas

met geroosterde cherrytomaten, tomaat en ui

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Cashews
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Red cherry tomatoes

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Onion

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

100 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3579 kJ
Calories855 kcal
Fat46.3 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate76.7 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein29.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine.
  • Snijd de ui en de tomaat in partjes.
  • Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de tomaat en de ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren
2
  • Leg de hele witte kaas in het midden van de ovenschaal op de groenten.
  • Rooster de groenten en kaas 12 - 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn.
Pasta koken
3
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Voeg de groene pesto en linguine toe aan de ovenschaal en meng goed door elkaar.

Tip: Let je op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken, of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Serveren
4
  • Verdeel de linguine over diepe borden.
  • Garneer met de verse bladpeterselie.