Linguine met vegetarische gehaktballetjes
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Oats
Soy
Wheat
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Passata

½ piece

Garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

25 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground paprika

½ piece

Bell pepper

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3192 kJ
Calories763 kcal
Fat27.4 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate87.1 g
Sugar14.8 g
Dietary Fiber17.3 g
Protein36 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika, ui en tomaat grof. Pel de knoflook.

Groenten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Siciliaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten voor 15 - 20 minuten.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vegetarische balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de balsamicoazijn, de suiker en de helft van het basilicum toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de pasta. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. 

Tip: Heb je thuis een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.

Serveren
6

Verdeel de pasta met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.