Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 piece
Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher
(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
100 g
Passata
½ piece
Garlic
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
½ piece
Tomato
25 g
Grated Italian cheese
(Contains Milk)
1.5 teaspoon
Ground paprika
½ piece
Bell pepper
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Sicilian-style herb mix
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
½ teaspoon
Balsamic vinegar
1 tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika, ui en tomaat grof. Pel de knoflook.
Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Siciliaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten voor 15 - 20 minuten.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.
Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de balsamicoazijn, de suiker en de helft van het basilicum toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de pasta. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut.
Tip: Heb je thuis een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.
Verdeel de pasta met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.