Dé manier om jouw pasta romig te maken zonder daadwerkelijk room toe te voegen: avocado! De combinatie met zalm is een welbekende, ze zijn beide hoog in goede vetten en vullen elkaar perfect aan in smaak. Door de tomaatjes in de oven te roosteren worden ze lekker zoet. De citroen zorgt voor de nodig frisheid in het gerecht.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Linguine
(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)
½ unit
Knoflookteen
125 g
Rode cherrytomaten
20 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ unit
Citroen
½ unit
Avocado
3 sprig
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
60 g
Babyspinazie
(May be present Celery)
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
¼ teaspoon
Zout
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een ovenschaal de rode cherrytomaten met de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 18 – 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Verwijder de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak ook de bladpeterselie grof.
Mix, met een staafmixer, de avocado, het citroensap, de bladpeterselie, de extra vierge olijfolie en 25 ml water per persoon tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en 1/4 tl zout per persoon.
Meng de avocadosaus en de helft van babyspinazie door de linguine. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in kleine stukken.
Maak op de borden een bedje van de overige babyspinazie. Verdeel de linguine over de borden en garneer met de warmgerookte zalm, de cherrytomaten, de pijnboompitten en de citroenparten.