Linguine met warmgerookte zalm
Linguine met warmgerookte zalm

Linguine met warmgerookte zalm

Met babyspinazie, avocado en geroosterde cherrytomaten

Dé manier om jouw pasta romig te maken zonder daadwerkelijk room toe te voegen: avocado! De combinatie met zalm is een welbekende, ze zijn beide hoog in goede vetten en vullen elkaar perfect aan in smaak. Door de tomaatjes in de oven te roosteren worden ze lekker zoet. De citroen zorgt voor de nodig frisheid in het gerecht.

Allergens:
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

½ unit

Knoflookteen

125 g

Rode cherrytomaten

20 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Citroen

½ unit

Avocado

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

60 g

Babyspinazie

(May be present Celery)

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3435 kJ
Calories821 kcal
Fat38 g
Saturated Fat5.7 g
Carbohydrate75 g
Sugar5 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Cutting Board
Paring Knife
Tall-Sided Pan
Immersion blender
Plate

Cooking Steps

Linguine koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linguine en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaten roosteren
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een ovenschaal de rode cherrytomaten met de olijfolie en de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 18 – 20 minuten in de oven.

Smaakmakers bereiden
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers het sap uit de helft van de citroen en snijd de overige citroen in parten. Verwijder de pit uit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak ook de bladpeterselie grof.

Saus maken
4

Mix, met een staafmixer, de avocado, het citroensap, de bladpeterselie, de extra vierge olijfolie en 25 ml water per persoon tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en 1/4 tl zout per persoon.

Mengen en verdelen
5

Meng de avocadosaus en de helft van babyspinazie door de linguine. Verdeel de warmgerookte zalm met twee vorken in kleine stukken.

Serveren
6

Maak op de borden een bedje van de overige babyspinazie. Verdeel de linguine over de borden en garneer met de warmgerookte zalm, de cherrytomaten, de pijnboompitten en de citroenparten.