Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto
Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

Linguine met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaten en pecorino

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekent? Traditioneel wordt het namelijk bereid in een vijzel.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Cashews
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Garlic

10 g

Fresh basil

¼ piece

Lemon

50 g

Spinach

10 g

Chopped cashews

(Contains Cashews May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

20 g

Arugula

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3463 kJ
Calories828 kcal
Fat46.9 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar9.7 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein23.8 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de pasta.
  • Halveer de cherrytomaten, pers de knoflook of snijd fijn, pluk de blaadjes van het basilicum en pers de citroen uit.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Cherrytomaten roosteren
2
  • Leg de rode cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met per persoon: 3/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn.
  • Breng goed op smaak met peper en zout en rooster 12 - 15 minuten in de oven.  
  • Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan zonder olie de spinazie 3 - 4 minuten, of tot de spinazie helemaal geslonken is.
Spinaziepesto maken
3
  • Meng in een hoge kom de gebakken spinazie, de knoflook, het basilicum, de cashewstukjes en de helft van de pecorino.
  • Voeg per persoon: 1 tl citroensap, 2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el kookvocht van de pasta toe en pureer met een staafmixer tot een gladde pesto.
  • Proef en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de spinaziepesto naar smaak door de pasta (zie Tip).

Tip: De overige pesto is lekker als dressing door een salade de volgende dag, of op een boterham met kaas en tomatenplakjes voor lunch.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Schep de pasta erbovenop.
  • Schep de cherrytomaten erop en besprenkel eventueel met het overgebleven vocht uit de ovenschaal.
  • Garneer met de overige pecorino.

Weetje: Spinazie is een goede bron van ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.