Labne is een verse kaas gemaakt van uitgelekte laban - een soort gefermenteerde melk (zoals karnemelk) die ook als koude drank wordt geserveerd.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
1 teaspoon
Fresh ginger
¼ piece
Green chili pepper
100 g
Broccoli
50 g
Spinach
125 milliliters
Coconut milk
½ sachet(s)
Green curry spices
1 piece
Naan bread with herbs
(Contains Wheat May be present Milk)
20 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
¼ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
½ pack
Lentils
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
Tip: Je verwarmt de oven voor om de naan op te warmen. Je er ook voor kiezen om de naan in stap 4 op te warmen in de broodrooster of grill.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 5 - 7 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.
Bak de naan 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de bouillon, linzen en kokosmelk toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.
Voeg de spinazie toe aan de curry en laat deze al roerend slinken. Voeg als laatste de broccoli toe en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en limoensap naar smaak.
Verdeel de linzencurry over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met de naan en de overige limoenpartjes.