In dit recept maak je zelf rodebietencrème met yoghurt-tahin, honing en citroen. Het resultaat is een frisse en romige groentecrème die niet alleen kleur toevoegt, maar ook vezels en vitaminen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Giant couscous
1 can
Lentils
½ piece
Red onion
½ piece
Lemon
5 g
Chopped walnuts
½ piece
Apple
125 g
Pre-cooked beetroot
2.5 g
Fresh dill
25 g
Yogurt-tahini sauce
20 g
Lamb's lettuce
50 g
Fresh goat's cheese
(Contains Milk)
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. Laat de linzen uitlekken.
Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. Hak de walnootstukjes grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. Snijd de rode biet in grove stukken. Hak de dille grof
Tip: Appel bevat pectine. Door het eten van deze fermenteerbare vezel voed je je darmbacteriën en houd je je immuunsysteem sterk. Het eten van pectine heeft ook een gunstig effect op je cholesterolgehalte.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Pureer in een hoge kom de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
Tip: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? De hoeveelheid in dit gerecht levert je 15% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.
Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnootstukjes, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.