De bruschetta is geboren in Rome, waar dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt werd om versgeperste olijfolie mee voor te proeven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
40 g
Groene linzen
⅓ unit
Rode ui
½ unit
Wortel
½ unit
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
20 g
Paprikapesto
(Contains Milk, Tree nuts)
½ unit
Handsinaasappel
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
10 g
Kappertjes
1 tablespoon
Honing
¼ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de groene linzen met 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven, breng afgedekt aan de kook en kook 20 - 30 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de wortel in de breedte en snijd in de lengte in frieten van maximaal 1 cm dik. Kook de wortel, afgedekt, 3 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.Verdeel de wortel en de ui over de helft van een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten bovenin de oven.
Snijd de plak geitenkaas doormidden, zodat je dunnere plakken overhoudt. Besprenkel met 1/4 el honing per persoon, en bak 8 - 10 minuten mee in de oven, naast de wortel. Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm dik en verdeel over een andere bakplaat met bakpapier. Bak de ciabatta 4 - 6 minuten mee onderin de oven. Verdeel daarna de paprikapesto over de ciabatta.
Pers de helft van de handsinaasappel uit en snijd de andere helft in kleine blokjes. Snijd de verse bladpeterselie grof.
Maak in een saladekom een dressing van 1 el sinaasappelsap per persoon, de extra vierge olijfolie, mosterd en de rest van de honing. Meng in de saladekom de dressing met de linzen, blokjes sinaasappel, helft van de bladpeterselie en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de linzensalade over de borden en leg de geitenkaasschijf erop. Leg de wortel met ui en bruschetta's ernaast. Garneer met de rest van de bladpeterselie.